Til forsiden

Krever åpenhet om Finanstilsynets styreprotokoller

Protokollene fra møtene i Finanstilsynets styre må som utgangspunkt være åpne for innsyn. Det skriver Redaktørforeningen i sitt høringssvar til ny lov om Finanstilsynet. Mindretallet i utvalget som har utarbeidet utredningen argumenterer for at styreprotokollene er å betrakte som organinterne dokumenter, noe NR protesterer på.

Først publisert

Lovforslaget ble sendt på høring 2. mars i år. NR kommenterer kun ett punkt i utredningen – spørsmålet om innsyn Finanstilsynets styreprotokoller.

Les hele NRs høringsuttalelse her.

Et klart flertall i utvalget som har utarbeidet utredningen, går inn for å gjøre styrets protokoller offentlige. Norsk Redaktørforening støtter dette. Innsyn i styreprotokollene vil kunne gi både aktører, allmennhet og ikke minst mediene større innsikt i behandlingen av de aktuelle styresakene og dermed bedre mulighet for både å forstå og stille spørsmål til dem. Det vil – etter NRs syn – åpenbart også styrke tilliten til de samme prosessene.

Både utvalgets flertall og utvalgets mindretall peker på at deler av protokollene vil måtte skjermes for innsyn, selv etter en viss tid, fordi de inneholder opplysninger underlagt lovbestemt taushetsplikt. Det er åpenbart riktig. "Det bør imidlertid ikke by på større problemer for Finanstilsynet å forholde seg til dette enn for mange andre offentlige etater som ikke har den samme løpende treningen i å vurdere taushetsbelagt informasjon som det Finanstilsynet har", skriver NR i høringsuttalelsen. Det er heller ikke mange dokumenter det er snakk om og dermed heller ingen stor arbeidsbyrde for tilsynet å skulle håndtere det, mener Redaktørforeningen.

Trenger du rådgivning?

Kontakt oss på telefon eller e-post

Kontakt oss
Reidun Kjelling NybøReidun Kjelling Nybø

Vi er tilgjengelige via hotline 24/7 for alle medlemmer

Utforsk ressursene

Let i NRs veiledere, domsarkiv, rapporter, kursopptak og spørsmål & svar

Trykk Enter for å søke..

Se alle ressurser

Til forsiden

Til forsiden

Designet og utviklet av Kult Byrå