Lær ledelse av dem som KAN det
Hør Thor Gjermund Eriksen, Bernt Olufsen og Hilde Haugsgjerd snakke om sine beste og verste ledererfaringer. Lær hvordan du selv kan bli en bedre sjef, hvordan mediebransjen utvikler seg og hva fremtiden bringer.
Først publisert
For andre gang arrangerer Norsk Redaktørforening og Institutt for Journalistikk et kursprogram i strategisk redaksjonell ledelse.
Dette er kurset for deg som er redaksjonell toppleder med strategisk og økonomisk ansvar, og som vil lære mer om nettopp ledelse, strategi og økonomi. Kurset skal gjøre deg tryggere i jobben, ved at du forstår mer av hva som skjer i og utenfor bedriften.
Kurset arrangeres av Norsk Redaktørforening og Institutt for Journalistikk, og foreleserne er blant de beste bransjen kan by på. Du lærer om lederrollen, medieøkonomien og den digitale utviklingen – alt fra et redaksjonelt utgangspunkt.
Kurset har tre samlinger over to dager hver, og arrangeres i Oslo:
1. Forstå deg selv og jobben din.
Lik det eller ikke: For dem du jobber sammen med er du først og fremst sjef. Det påvirker hvordan medarbeiderne oppfatter det du sier. Derfor må du lære å kommunisere som en leder. Topplederjobben krever også at du har kunnskap om det som er viktig for dine ansatte og foresatte: Tariff, arbeidsrett og styrearbeid.
2. Forstå verden omkring deg.
Den digitale omveltningen rammer ikke bare mediebransjen. Tenk om du ledet en platebutikk eller en bokhandel? Da ville du kanskje vært i større vansker en hva mediebransjen er. Vi må løfte blikket og se hva som skjer omkring oss. Bare da kan du forstå hva som skjer i mediebransjen og til slutt hvordan dette påvirker din bedrift og budsjetteringen for neste år.
3. Forstå fremtiden.
Gode gamle dager kommer aldri tilbake, det er i alle fall sikkert. Og kanskje var de ikke bare gode heller. Den som skal overleve i fremtiden må ha som utgangspunkt at digitaliseringen skal gjøre journalistikken bedre. På den siste samlingen får du møte noen som har fått det til og noen som har ideer om hva som skal til for å lykkes.
Kursavgiften for tre samlinger er 20.000 kroner. Det er mulig å søke støtte til kurset fra NRs vederlagsfond. Søknadsfrist er 1. desember.
Alle samlinger er i Oslo. Oppholdsutgifter dekkes av deltaker. Reise etter IJs regler for reisestøtte.